
Het feit dat een software zoals Pegasus van NSO kan snuffelen in alles wat je op je smartphone doet, heeft velen ertoe aangezet om in ieder geval voor sommige gesprekken een domme featurephone te overwegen. De Chellam Sir-manier volgen zou echter het domste kunnen zijn dat je in de huidige omstandigheden kunt doen, vooral als je het soort persoon bent dat van belang zou kunnen zijn, waarschuwt Saket Modi, mede-oprichter en CEO – Veilige beveiliging.
“Dat is een absolute ramp”, zegt Modi op de vraag of mensen moeten overstappen op featurephones zonder enige slimheid. ‘Ik zal je vertellen waarom. Het duurt in feite minder dan 15 minuten voor een computerwetenschapskind uit de klas 12 om naar je 2G-gesprekken te luisteren, zo eenvoudig is het’, zegt hij in de nieuwste aflevering van Our Own Devices.
Modi, die nu in Palo Alto is gevestigd en zijn bedrijf voor het kwantificeren van bedrijfsrisico’s runt, legt uit dat 2G een authenticatie- en encryptiemechanisme gebruikt dat “openbaar werd verbroken in 1998 of 1999”. “Dus het is meer dan 20 jaar geleden dat dit extreem onbeveiligde manieren van communicatie waren”, zegt hij, eraan toevoegend dat het hacken van een 2G-communicatie net zo eenvoudig is als “een antenne plaatsen, deze verbinden met uw laptop, de pakketten vastleggen en decoderen wat een paar minuten duurt”. Hij voegt eraan toe: “Ik heb geen probleem met de handsets, maar de telecomband die je gaat gebruiken is extreem onbeveiligd.”
Maar het is niet allemaal grimmig nieuws, zegt hij, eraan toevoegend dat het niet gemakkelijk is om software als Pegasus op iedereen los te laten, omdat de kosten per installatie onbetaalbaar hoog zijn.
Top technisch nieuws nu
Dell UltraSharp 4K webcam review: het gat in de laptopcamera dichten
Nieuw patent toont aan dat iPhone 14 kan worden geleverd met vingerafdruksensor onder het scherm
Spannende nieuwe games die in augustus naar PS5 en PS4 komen
KLIK HIER VOOR MEER
Dus wat kan iemand doen om de bedreiging voor hun privacy te verminderen? Welnu, Modi zegt dat de eerste stap is om op de hoogte te zijn en tools te gebruiken die je apparaten beveiligen. Houd vervolgens uw besturingssysteem up-to-date. “Het maakt niet uit of je iOS of Android gebruikt , het is absoluut een blunder om je besturingssysteem niet te updaten, het is buitengewoon belangrijk om te doen”, benadrukt hij.
Vervolgens stelt Modi het gebruik van meerdere berichtenplatforms voor, “niet één”. “WhatsApp, Signal en de meeste chatprogramma’s gebruiken eigenlijk hetzelfde versleutelingsalgoritme… maar aan de andere kant zijn er veel dingen die verder gaan dan de versleuteling van berichten”, legt hij uit, en hij pleit ervoor dat de gebruiker zijn gesprekken over verschillende platforms verspreidt.
Dan zegt hij: “Als je het je kunt veroorloven, verander je telefoon dan elke negen tot twaalf maanden.” Een ander klein ding waarvan hij wil dat gebruikers zich bewust zijn, is het opmerken van ongewoon gedrag, zoals “je batterij raakt plotseling leeg of er worden veel gegevens verbruikt”.
Leave a Reply